Атина и даље неосвојива за БиХ

nezavisne.com
Атина и даље неосвојива за БиХ

Атина је и даље остала неосвојива тврђава за фудбалску репрезентацију Босне и Херцеговине.

Вечерашњи кикс против Грчке (пораз 1:2) коју још никада змајеви нису савладали на њеном тлу значи да БиХ неће кроз квалификације изборити пласман на Европско првенство 2020. године. 

Јасно је да ће Финска, која тренутно има пет бода предности, већ у наредном колу против Лихтенштајна визирати карту за ЕУРО, што је кад се све узме у обзир, посебно како су играли бх. фудбалери у овим квалификација (посебно вечерас) апсолутно заслужено. 

Једина нада да се пласирају на Европско првенство змајевима остаје кроз бараж у Лиги нација.

Пред око 6.000 гледалаца, на Олимпијском стадиону „Спирос Луис – ОАКА” у Атини, од чега неколико стотина гостујућих навијача, репрезентација Босне и Херцеговине прву прилику имала је у 13. минути. Центаршут је упутио Зоран Квржић, шутирао је Армин Хоџић, а на одбијену лопту натрчао Амер Гојак, али је одбрана Хелена крајњим напорима отклонила опасност.

У 17. минути домаћи су имали прилику преко Димитриса Лимниоса, када је у ситуацији један на један голман БиХ Ибрахим Шехић стигао први до лопте.

Исти играч у 30. минути аистирао је за Вагелиса Павлидиса, који вара одбрану „змајева” и шаље лопту иза леђа Ибрахима Шехића у 30 минути. 

Три минута касније домаћи су након контра напада могли до новог водства, али је Михалис Бакакис из два покушаја био непрецизан.   

Репрезентација Босне и Херцеговине вратила се у игру у 35. минути. По лијевој страни одлично је прошао Сеад Колашинац, убацио у шеснаестарац домаћих, гдје се најбоље снашао Амер Гојак и затресао мрежу за 1:1. 

У 41. минути погријешила је одбрана БиХ, али Димитрис Јанулис није се најбоље сначао у одличној ситуацији пред голом „змајева”.

Грци офанзивно кренули у наставак меча, а бх. тим одиграо очајно друго полувријеме. Први су запријетили Грци у другом полувремену када је покушај Тасоса Бакасетаса завршио за мало преко гола. 

У 20. минути грешку је направио Аднан Ковачевић, али је добром интервенцијом Ибрахим Шехић спасио мрежу. У 60. минути у игру је ушао Јоргос Масурас и већ у првом контакту с лоптом затресао је стативу бх. гола. Исти играч запријетио је и у 66. минути, али је голман БиХ био сигуран. Јоргос Масурас у 74. минути је по други пут затресао стативу, овога пута шутирао је са преко 20 метара удаљености.

Сви снови о директном пласману змајева на ЕУРО угачени су у 88. минути када је Аднан Ковачевић постогао ауто гол за побједу Грчке. 

У првој данашњој утакмици Групе Ј репрезентација Финске оправдала је улогу фаворита против Јерменије и побједом резултатом 3:0 задржала друго мјесто. Италија је очекивано уписала нову побједу против Лихтенштајна. 

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине квалификације завршава у новембру. У Зеници ће на стадиону „Билино поље” 15. новембра угостити Италију, која је још раније осигурала дирекран пласман на ЕУРО као лидер Групе Ј. Три дана касније „змајеви” ће у задњем колу гостовати код фењераша Лихтенштајна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана