Уручене новчане награде заслужним и врхунским спортистима

Срна
Уручене новчане награде заслужним и врхунским спортистима

САРАЈЕВО - Министар цивилних послова у Савјету министара Анкица Гудељевић данас је у Сарајеву уручила новчане награде заслужним и врхунским спортистима међународног разреда. Након пријема за 48. спортиста из БиХ, Гудељевићева је рекла новинарима да су критеријуми били да су се спортисти пласирали на једно од међународних такмичења или да су освојили медаљу.

"Важно је истаћи да смо реализовали средства која смо имали на располагању у оквиру прорачуна Министарства у износу од 97.500 КМ", навела је ГУдељевићева. Она је додала да је став Министарства да средства намијењена спортистима нису довољна и да морају бити већа, те се нада да ће за ове намјене бити више новца. Страхиња Ерић, репрезентативац БиХ у скијашком трчању, рекао је да ће му ова финансијска подршка добро доћи за припреме, које због недостатка снијега ове године нису биле на задовољавајућем нивоу.

"За мене је ово вјетар у леђа, а и лијепо се наћи међу врхунским спортистима БиХ", истакао је Ерић. Алпски скијаш Марко Шљивић каже да ће му ова новчана подршка бити од користи јер је ове сезоне остао без тренера и буџета у скијашком савезу БиХ.

Теквондоиста Неџад Хусић, који је такође награђен, ову прилику је искористио да укаже да су услови у којима тренирају спортисти у другим земљама много бољи у односу на БиХ. "Када видите да ми из БиХ остварујемо добре резултате, буде вам смијешно с обзиром на то у каквим условима тренирамо, а у каквим тренирају други", закључио је Хусић. Гудељевићева је данас уприличила пријем и за категорисане спортисте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана