Срђан Савић: Једва чекам меч у “Борику”

Синиша Котараш
Срђан Савић: Једва чекам меч у “Борику”

ВОГОШЋА - Дојучерашњи рукометаш Борац м:тел-а Срђан Савић нови је члан Вогошће и дебитоваће за овај клуб већ вечерас (18 часова), када његов нови тим игра одгођени меч Премијер лиге против Босне из Високог.

Прошле године Савић је био стандардни првотимац Бањалучана, али га од почетка нове сезоне није било у плановима стручног штаба, па је услиједио растанак који ће, по свему судећи, имати и судски епилог.

Наиме, Савић је имао двогодишњи уговор са Борац м:тел-ом који је недавно раскинут на његову штету, на шта стамени бек није пристао и све је предао свом адвокату.

- Било је неких неспоразума између мене и стручног штаба, па сам привремено пребачен у други тим са којим сам редовно тренирао. То је требало да буде на снази до доношења одлуке Управног одбора о мом коначном статусу. На крају, одлучено је да добијам дефинитивни отказ са чим се нисам сложио па ће коначну одлуку донијети Суд у Бањалуци - потврдио је Савић.

У међувремену контактирали су га челници Вогошће којима је недостајао управо играч његових карактеристика и договор је веома брзо постигнут, а превагнула је чињеница да је тренер Вогошће некадашњи стратег Бањалучана Бојан Унчанин.

- Имао сам прилику да у Приједору и Борцу сарађујем са Унчанином, врло добро се познајемо и не сумњам да ће овдје бити тако. Уосталом, он ме лично тражио, добио сам заиста добру понуду и одличне услове за рад и нисам се двоумио. Уосталом, играћу ЕХФ Челенџ куп са њима, а посебан мотив, онај прави прави спортски је утакмица 25. октобра у “Борику” против Борца - додао је Савић. 

Вогошћа је изборила пласман у треће коло ЕХФ Челенџ купа у којем ће се састати са АЕК-ом из Атине, док ће други представник БиХ у овом такмичењу Грачаница, одиграти двомеч са Дуклом из Прага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана