Сергеј Јакировић напустио актуелног првака БиХ, познато и име новог клуба

ГС
Сергеј Јакировић напустио актуелног првака БиХ, познато и име новог клуба

Након непуне двије године на клупи Зрињског актуелног првака БиХ је напустио тренер Сергеј Јакировић и каријеру наставља у редовима хрватске Ријеке.

Ову информацију потврдили су и из мостарског клуба који је на друштвеним мрежама издао саопштење.

"Сергеј Јакировић од данас више није главни тренер прве момчади ХШК Зрињски Мостар, а каријеру ће наставити у ХНК Ријека. Споразумни раскид сурадње је договорен након обављеног разговора у којем је досадашњи шеф стручног стожера исказао жељу за одласком те након потписаног Споразума између ХШК Зрињски и ХНК Ријека. ХШК Зрињски захваљује Сергеју Јакировићу на успјешној заједничкој сурадњи у претходне двије године те му жели пуно среће у наставку тренерске каријере. ХШК Зрињски жели нагласити да ће навијаче и јавност ускоро обавијестити о избору новог главног тренера прве момчади", пише у саопштењу клуба.

Он је Зрињски преузео крајем децембра 2020. године и према Трансфермаркт.де тим је водио на 77 утакмица и има скор од 52 побједе, 14 ремија и 11 пораза. Са "племићима" је прошле сезоне освојио титулу у м:тел Премијер лиги БиХ, а ове сезоне је освојио јесење признање и тим је оставио са три бода више од првог пратиоца Широког Бријега с тим да Зрињски има и један меч мање, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана