Савићевић: Пикси посебан, волео је да тренира више од мене

Танјуг
Foto: Aрхива

БЕОГРАД - Имали смо врхунске каријере, Пикси је био посебан на свој начин, ја на свој.

Он није волео више фудбал од мене, али је волео више да тренира, а ја сам био другачије фокусиран, рекао је Тањугу легендарни фудбалер Црвене звијезде Дејан Савићевић, актуелни предсједник Фудбалског савеза Црне Горе.

Савићевић је данас био специјални гост на промоцији књиге "Пикси- све за 10" и истакао да му је задовољство што су пријатељи за цијели живот, а колико је пријатељство јако најбоље се видјело да га је када је стигао Пикси дочекао речима: "Ево мог брата Дејана".

"Он је почео раније да игра за репрезентацију, а пријатељство је почело од мог доласка у Звокезду. Заједно смо освојили дуплу круну, али он је брзо отишао у иностранство и није имао срећу да остане и освојимо титулу шампиона Европе, а имао је несрећу да сретне нас у том финалу против Марсеља'', истакао је Савићевић.

Каријере су нам се испрепретале, заједно смо се дружили у репрезентацији, а дружимо се и данас, често се чујемо, навео је популарни Геније. На подсјећање на чувене Пиксијеве голове против Француске и Милана, на његове асистенције, рекао је: "Видим, наоружали сте се информацијама. Тада прорив Француске одиграо сам пола сата као војник, као и против Милана, али и без мојих асистенција дао је доста голова, почев од Шпанаца, па Данској итд."

Савићевић је на данашњи дан 1994. постигао чувени гол за Милан у финалу Лиге шампиона, а истиче да се нада како ће славни клуб за викенд после 11 година коначно освојити скудето и кренути да се враћа на старе стазе славе. Савићевић је на крају рекао да се одмах враћа у Подгорицу, јер је сутра, на неки начин, историјски дан за црногорски фудбал јер стиже трофеј ФИФА шампиона свијета.

"Први пут "Богиња" стиже у Црну Гору и драго ми је што ће наша деца имати прилику да виде и сликају се са најпрестижнијим трофејом у свијету фудбала", закључио је Савићевић.

❤️

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана