Сарајево се опростило ремијем

nezavisne.com
Сарајево се опростило ремијем

Фудбалери Сарајева ремизирали су вечерас на гостовању у Бјелорусији са екипом БАТЕ-а резултатом 0:0 у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе и тако се опростили од даљњег такмичења на међународној сцени у овој сезони.

Фудбалери из Борисова прошли су даље захваљујући побједи у првом мечу играном прије седам дана на „Билином пољу” када су славили резултатом 2:1. 

Прво полувријеме реванша на „Борисов арени” протекло је у обострано отвореној игри оба тима.

Стријелац јединог гола за тим са „Кошева” у првој утакмици играној у Зеници Харис Ханџић је вечерас у 11. минути са двадесетак метара љевицом покушао изненадити голмана Антона Чичкана који је био сигуран. 

Капитен домаћих Игор Сташевић је у 16. минути први пут ставио на мукер голмана Сарајева Владана Ковачевића, који је његов ударац из корнера директно у оквир гола избио изван терена.

Сташевић је у 25. минути након соло продора мајсторски из равнотеже избацио Небојшу Гаврића и шутирао за мало поред стативе гола Сарајева.

Исти играч био је у првом плану и у 30. минути када је шутирао из слободног ударца са руба шеснаестарца, а одбрана „бордо тима” отклонила опасност.

Резултат се није мијењао ни у 42. минути када је Чичков укротио ударац Анела Хебибовића главом.

У отворном ритму настављено и у другом полувремену. Поново је највећа брига Сарајлијама био Сташевић када је у 55. минути шутирао са око 20 метара под саму пречку, а Владан Ковачевић показао репрезентативну форму и избио лопту преко гола.

Тренер Сарајева Хусреф Мусемић у 52. минути кренуо је на све или ништа када је умјесто Бењамина Татара у игру убацио ровитог нападача Мерсудина Ахметовића.

Неколико минута касније капитен Сарајева Крсте Велксоки је пробао са врха шеснаестерца, али се мрежа није затресла.

У 67. минути је Хебибовић упослио Велкоског, који није најбоље примио лопту па је то био само лаган плијен за голмана БАТЕ-а.

Прваци Босне и Херцеговине у задњих 20 минута утакмице кружили су око противничког гола, сузбили су Бјелорусе у бункер, али је до краја изостала реализација.

БАТЕ ће у плеј офу Лиге Европе играти против Астане, која је у трећем колу квалификација елиминисала Валету са Малте.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана