Шахтјор са два гола у надокнади узео бод у Загребу

B92
Шахтјор са два гола у надокнади узео бод у Загребу

Сјајан меч у Загребу између Динама и Шахтјора завршен је без побједника, резултатом 3:3 у 5. колу групе Ц Лиге шампиона.

Интересантна ситуација је у групи Ц у којој се на челу налази Манчестер сити са 10 освојених бодова, послије ремија са Аталантом у Бергаму.

Ипак, занимљивији сусрет смо гледали у Загребу на ком је било чак шест голова и два црвена картона и велики број узбудљивости из минута у минут.

Шахтјор је голом Алана Патрика на сјајну асистенцију Мораеса дошао до вођства већ у 13. минуту сусрета и то је био “хладан туш” за све навијаче Динама. Ипак, “Модри” нису дуго чекали до изједначења.

Петковић је у 25. минуту постигао гол за Динамо и вратио наду навијачима да могу до доброг резултата. Пошто се тим резултатом на полувреме отишло, било је јасно да нас прави хаос чека у наставку, али овако нешто нисмо могли ни да замислимо.

Прво је Никола Моро зарадио други жути картон због саплитања, што је значило да је за њега ова утакмица завршена и да ће Динамо наставити са десеторицом. Ипак, Шахтјор се “одужио” Динаму пошто је Марлос за исту ствар ишао раније на туширање.

Недуго потом, навијачи Динама су имали шта да славе пошто је у 83. минуту Иванушец довео свој тим до вођства, а само 6 минут потом Адеми је бацио Шахтјор у нокдаун.

Нису се предали гости и због тога су нам приредили прави шоу. Прво је Мораес смањио резултат на 3:2 у 93. минуту судијске надокнаде, да би Тете са бијеле тачке у 8. минуту судијске надокнаде у потпуности “расплакао” навијаче Динама.

Аталанта је у Бергаму извукла реми против фаворизоване екипе Манчестер ситија. Сити је лидер у групи Ц и тако су се поставили од самог старта утакмице.

Рахим Стерлинг је у 7. минуту утакмице већ постигао гол којим су Енглези у мислима многих већ добили сусрет. Габриел Жесус је могао крајем полувремена да удвостручи вођство, али је промашио једанаестерац што је сигурно дало Аталанти вјетар у леђа.

Клаудио Браво је замјенио повређеног Едерсона, а смјену голмана најбоље је искористио Марио Пашалић, који је већ у 49. минуту утакмице донио изједначење Аталанти.

У 80. минуту Клаудио Браво је зарадио директан црвени картон и оставио саиграче “на цједилу”, који су ипак успјели да извуку бод из Италије и да остану првопласирани тим групе Ц са 10 освојених бодова.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана