Промјена система такмичења АБА лиге: Шест екипа у плеј-офу

Г.С.
Промјена система такмичења АБА лиге: Шест екипа у плеј-офу

БЕОГРАД - Пласман у плеј-оф АБА лиге идуће сезоне оствариће шест најбоље пласираних екипа из лигашког дијела умјесто досадашње четири, одлучило је руководство регионалног кошаркашког такмичења.

Двије првопласиране екипе из лигашког дијела оствариће директан пласман у полуфинале, док ће престала четири учесника плеј-офа разигравати за пласман у полуфинале. Разигравање за пласман у полуфинале биће играно по систему трећи са шестим (3-6) и четврти са петим (4-5) у серији на двије побједе. Као и до сада, полуфинале плеј-офа ће бити играно на двије, а финале на три побједе. Тако је само дјелимично усвојена иницијатива Игокее која је званично тражила од руководећег тијела да првих осам екипа на табели игра завршницу такмичења, али ће ту прилику имати само њих шест.

Такође, одлучено је да у свим АБА такмичењима буде играно по ФИБА правилима.

Скупштина АБА лиге одлучила је да се специјалне позивнице за учешће у Другој АБА лиги не наплаћују и да буду додијељене Златибору и Широком који су тако уштедјели по 50.000 евра. АБА лига изашла је у сусрет молби кошаркашких савеза Црне Горе, Словеније и Србије и помјерила девето коло како би национални тимови имали више времена за припрему у квалификацијама за Свјетско првенство 2023. године. У првом колу нове сезоне састају се: Морнар - Цибона (петак, 24. септембар, 18 часова), Црвена звезда  - Сплит (петак, 20), Игокеа - Борац (субота, 17), Цедевита Олимпија - Крка (субота, 21), Мега - Студентски центар (недјеља, 12), Будућност - ФМП (недјеља, 19), Задар - Партизан (понедјељак, 18).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана