Партизан пао и у Ларнаки, АЕК у Београд стиже са 2:1

Танјуг
Foto: ФК Партизан

ЛАРНАКА- Фудбалери Партизана поражени су данас од кипарског АЕК у Ларнаки са 2:1 (1:1) у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Црно-бијели су на АЕК арени повели голом Квинсија Менига у 18. минуту, изједначење домаћину донио је Анхел Гарсија у 34. минуту, а за преокрет и тријумф Кипрана постарао се Хрвоје Миличевић у 70. минуту.

Реванш је 11. августа (21.00) у Хумској, а побједник овог двомеча за пласман у Лигу Европе бориће се у плеј-офу против украјинског тима Дњепар-1.

Поражена екипа играће у плеј-офу Лиге конференција против побједника двомеча између Хамруна са Малте и Левског из Софије.

Екипа Илије Столице, којем се послије другог везаног пораза поново "дрма клупа", боље је отворила утакмицу и повела послије одличне акције Рикарда Гомеса и Квинсија Менига, која је резултирала поготком Холанђанина.

Међутим, црно-бијели су контролисали меч свега до средине првог полувремена, а Кипрани су послије једног од бројних корнера дошли до изједначења.

Голман Партизана Немања Стевановић "запливао" је у празно, бивши репрезентативац Србије Ненад Томовић вратио је лопту у простор између петерца и пенала, а у гол ју је закуцао Гарсија.

И други погодак Кипрани су постигли послије неспретне реакције гостију након корнера, а Стевановића је на сличан начин као Гарсија савладао Миличевић.

Најбољу шансу у другом полувремену српски представник имао је у 54. минуту када је пречку погодио центарфор Рикардо Гомес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана