Мркела: Наша победа у дербију су Звездина деца

Танјуг
Foto: crvenazvezdafk.com

БЕОГРАД - "Играли смо добро, мислим да су звездаши задовољни оним што смо показали. Мало нам је недостајало и спортске среће да остваримо тријумф, а мислим да смо били близу", изјавио је спортски директор ФК Црвена звезда Митар Мркела послије 165. вјечитог дербија против Партизана (1:1)

"За нас је највећа победа у дербију то како су се наша деца показала. Ераковић је био одличан, Станић је са неколико потеза наговестио каква га каријера чека, а Лазетиц је са 17 година равноправно учествовао у највећој утакмици српског фудбала. Морамо да будемо поносни на све то, они су наша будућност", рекао је Мркела Тањугу.

Он је честитао играчима и стручном штабу на доброј утакмици.

"Дејан Станковић је још једном показао да има квалитете врхунског тренера и оно што је можда кљуцно - показао је велику дозу храбрости која је неопходна да се у таквој утакмици убаце млади играчи. У том смислу има пуну подршку управе, а ово је такође показатељ одлицног функционисања спортског сектора у Звезди", јасан је Мркела.

"Као што рекох, мислим да смо били ближи победи, али темпо од летос до сад је узео данак. Притом, нисмо могли да рацунамо ни на Бена, ни на Павкова", додао је он.

"Недостајало нам је и спортске среће јер смо кажњени после јединог пада концентрације. Ипак, успели смо да се издигнемо из те ситуације и да изједначимо. Прво полувреме је заиста било добро, заслужили смо да водимо, а на одмор смо отишли са голом заостатка, али то је фудбал".

Од љета 2017. године како је Мркела дошао у клуб, скор у вјечитим дербијима му је позитиван и износи - три побједе, седам ремија и пораз.

"Да, имам позитиван скор у првенственим вечитим дербијима, али титуле се памте и на њих сам највише поносан. Откад сам у Звезди само освајамо титуле и даћемо све од себе да тако буде и ове сезоне. Одрадили смо одличан прелазни рок, довели Драговића који је и на дербију демонстрирао класу, Диони показује квалитете због којих је дошао, али сада је важно и да голгетерски проради, Живковиц ће тек да покаже квалитет, а ту је и млади Станић који је све одушевио, а ми смо знали да има то у себи. Уосталом, навијачи све то препознају и зато имамо на сваком првенственом дуелу на Маракани преко 10.000 гледалаца. Хвала им на томе", закључио је Мркела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана