Много великих фудбалера на меморијалној утакмици за Горана Буњевчевића

B92
Много великих фудбалера на меморијалној утакмици за Горана Буњевчевића
Много великих фудбалера на меморијалној утакмици за Горана Буњевчевића

Велики број бивших фудбалера учествовао је у меморијалној утакмици у част преминулог Горана Буњевчевића, а сусрет тимова Звезде и пријатеља завршен је 6:6.

"Сва ова имена говоре о томе ко је Буња заправо био и колико сви имамо огромно поштовање према његовој породици", изјавио је потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић за Арену у Старој Пазови.

Стријелци за Звездин тим били су Михајло Пјановић, Миленко Аћимовић, Никола Жигић, Дејан Илић, Бранко Бошковић и Петар Буњевчевић. По два гола за приајтеље дали су Андрија Делибашић и Миливоје Ћирковић, један Марко Пантелић, док је Иван Вукомановић дао аутогол.

Дарко Ковачевић, који је замјенио Буњевчевића на месту спортског директора ФСС-а, рекао је да традиција треба да се настави.

"Ова традиција треба да се настави, да се Буњевчевић не би заборавио. Био је велики човек и велики фудбалер. Буња ми је био добар пријатељ. Емотиван сам јер недостаје, много", рекао је Ковачевић.

Буњевчевић, некадашњи фудбалер између осталог Црвене звезде и Тотенхема, умро је у јуну прошле године.

"Био је одличан играч, добар капитен, првржен клубу. Био је добра личност, зато је био и капитен. Имао је несрећу да му живот буде заиста прекратак", рекао је почасни предсједник Црвене звезде Драган Џајић.

Меморијалну утакмицу у Старој Пазови играле су бројне бивше звијезде српског, али и светског фудбала, попут Дејана Савићевића, Дејана Станковића и других.

"Живот нас је све раздвојио на много страна и окупили смо се сви у његову част", казао је Дејан Станковић.

"Дошли смо да изразимо поштовање према Горану, да се он не заборави", рекао је Дејан Савићевић, некада фудбалер Звезде, а сада предсједник Фудбалског савеза Црне Горе.

Тим пријатеља чинио је велики број бивших фудбалера Партизана, Звездиног "вјечитог" ривала, а присутан је био легендарни Предраг Мијатовић.

"Скупили смо се да се присетимо свега онога што нам је Буња донео. Сјајан човек и фудбалер, као и особа од које се могло много тога научити. Треба да схватимо да живот траје кратко и да треба уживати у њему", рекао је Мијатовић.

Играо је и председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, као и неколико људи из свијета музике и телевизије. По завршетку утакмице Дејан Станковић је уручио пехар Мињи Буњевчевић, Горановој ћерки.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана