Милојевић о "свемирским бродовима", (не)успјешним странцима и "играчима од 200 милиона"

Б92
Милојевић о "свемирским бродовима", (не)успјешним странцима и "играчима од 200 милиона"

ИВАЊИЦА - Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић био је упитан да прокоментарише дуел са Тотенхемом, пред окршај са Јавором.

Милојевићу су малобројни новинари у Ивањици углавном постављали питања о Лиги шампиона и дуелима са Тотенхемом, пред суперлигашки дуел са Јавором.

Двомеч с Тотенхемом показао је да Звезда нема играчки кадар способан да се супротстави најјачим тимовима у Лиги шампиона, али је таква екипа сасвим довољна да у Суперлиги побјеђује без проблема. 

Он је упитан да објасни мањи број фаулова и жутих картона од противника у убједљивом поразу на "Маракани" (0:4 у сриједу).

"Не знам шта бих вам рекао. Сад ми можемо статистички да причамо, како год ви хоћете. Једноставно, најбоље да не одговорим ништа. И можете то протумачити како год хоћете, ако хоћете да видите... Јанг Бојс пролази групу, Копенхаген такође. Ово је Лига шампиона, људи! Играмо међу 32 најбоље екипе у Европи. Овдје буџети играју", поручио је Милојевић и додао да нико неће бити кажњен због резултата против Тотенхема јер "нема похвала после великих победа, па нема ни казни после негативних исхода".

Кратак одговор шефа стручног штаба црвено-белих није био довољан.

"Не знам о чему ми уопште овде причамо, како не схватате, мени уопште није јасно. Али нема везе, немам никакав разлог да се правдам. Али, нека буде тако - најмање фаулова, највише голова примамо. И све највише. Али, нажалост како ћемо то да кажемо - ми смо међу 32 најбоља тима на Старом континенту. То је нешто. Имали смо среће за ове две године, што смо ушли тамо. У 24 утакмице смо све време имали срећу, сад немамо. Да имамо срећу направили бисмо више фаулова, пошто је немамо овако је... Уопште не могу да разграничим како ви уопште гледате на све!? Еј, ми играмо против Тотенхема, Бајерна, против свемирских бродова који лете на месец, о чему ми причамо. Али нема везе идемо даље...".

Навијачи Звезде су видно незадовољни летошњим појачањима.

"Шта о странцима? Јел могу да не одговорим на то питање. Стварно сам уморан јако да бих одговарао и причао. Шта је сад са странцима и шта не ваља?!", питао се Милојевић.

Милојевић је, ипак, одговорио на питање о појачањима и подсјетио новинаре и јавност на реалност српског фудбала и његове скромне могућности.

"Ови људи против којих смо играли коштају по 200 или 150 милиона евра, разумете ли ви о чему се овде уопште ради? Ви не разумете. Не, они имају две ноге, ми имамо две ноге, Њих десет, нас десет. Ја сам већ једном то објашњавао. Они су на другом нивоу, како не схватате? То је виши ниво. Зато и хоће да играју богати са богатима. Да се сударају једни између других. Шта треба да ради онај из Галатасараја? Па шта исти тај Покетино, који је примио седам голова од Бајерна. Шта би било да Поћетино тренира овде, неки клуб у Србији, и прими седам комада од Бајерна? Немојте, хајде да будемо озбиљни. Или питате да бисте питали тако. Ја ћу вам рећи пошто читам све грчке новине. Знате шта за Олимпијакос причају, да оно што раде, раде више него што могу. А људи имају буџет 80 милиона евра. Могу да доведу кога хоће, улажу у странце по пет, 10 милиона евра и није им довољно. Знате колико Гиљерме кошта, колико Гереро, Валбуена? Не могу ништа да ураде и они су тога свесни. Сад да ли су странци овакви или онакви. Има времена, када се заврши, па ћемо после Олимпијакоса причати више на ту тему", закључио је Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана