Марко Симоновић за “Глас Српске” послије трећег доласка у Црвену звезду: Најљепше код куће

Милан Зубовић
Марко Симоновић за “Глас Српске” послије трећег доласка у Црвену звезду: Најљепше код куће

БЕОГРАД - Српски кошаркашки репрезентативац Марко Симоновић трећи пут у каријери постао је члан Црвене звезде.

Искусни 34-годишњи кошаркаш, некадашњи капитен, потписао је двогодишњи уговор и враћа се на мјесто највећих клупских успјеха. За Звезду је играо у два наврата (2012-2014 и 2015-2017) и освојио седам трофеја - двије титуле АБА лиге, двије титуле првака Србије и три Купа Радивоја Кораћа), те био актер неких незаборавних утакмица у Евролиги.

- Трећи пут сам у Звезди јер је код куће увек најлепше. Обући дрес једног клуба три пута током каријере је заиста велика част и хвала тренеру и председнику што су ми је указали. Када ме питају како је дошло до сарадње и зашто си се вратио одговарам са “зашто не” - изјавио је Симоновић за “Глас Српске”.

У Звезди га је прво тренирао Влада Вукоичић, потом Дејан Радоњић са којим је имао најдужу сарадњу док ће сада први пут сарађивати са Сашом Обрадовићем којег одлично познаје, а много пута је играо против тимова које је он водио.

- Јако се радујем доласку Обрадовића јер је сјајан тренер, човек, велики професионалац који има искуство вођења екипе у Евролиги. Сигурно је да ће донети много нових квалитетних ствари, а уз то је велики звездаш - истакао је Симоновић.

Он је пето појачање екипе, а прије њега стигли су Лендри Ноко, Џордан Лојд, Кори Волден и Ленгстон Хол.

- Познајем играчке квалитете прве тројице против којих сам играо, једино нисам упознат са Холом, али судећи по начину селекције играча верујем да је и он одличан играч. Сви су сјајни људи који знају да играју кошарку тако да ће мој посао, као и посао староседелаца, да им помогнемо да се уклопе те дају максимум бити много олакшан. Верујем да ће много доброг донети екипи - нагласио је Симоновић.

Није имао посебан коментар на прелазак Волдена из Партизана као и одлазак некадашњег саиграча Немање Дангубића у редове “црно-бијелих”.

- Тога је било и биће. Сви смо професионалци и волимо клубове за које играмо, али у данашње време када је све мање клубова и када финансијска криза донекле могу да разумем такве потезе. Ипак, не бих желео много да причам о томе да не бих био погрешно схваћен - казао је Симоновић.

Прошле сезоне није играо у Евролиги која ћу од идуће јесени чинити исте екипе као и прошле која је прекинута.

- Сезона ће само бити поновљена и биће занимљиво мада ћемо видети шта ће се дешавати. Неизвесно је хоће ли бити навијача и хоћемо ли играти у нормалним условима као пре. Спремићемо се као да је све  у најбољем реду, кренућемо са радом у планираном термину и давати максимум на тренингу па ће ћемо видети како даље - додао је Симоновић.

Каријера

Са репрезентацијом Србије освајао је сребрне медаље на Свјетском првенству и Олимпијским играма у Рију. Прошлу сезону започео је у екипи Цедевита Олимпије, а завршио у шпанској Уникахи из Малаге, док је претходне двије сезоне наступао за руски Зенит из Санкт Петербурга. Током каријере играо је за Хемофарм, Будућност, Остенде, Албу и Ортез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана