Марко Ивовић, одбојкаш Србије: Биће дана за одмор, у глави нам је Бари

Душан Репија
Марко Ивовић, одбојкаш Србије: Биће дана за одмор, у глави нам је Бари

Пале - И док многи спортисти једва чекају љето како би се одморили и напунили батерије за искушења у новој сезони, одбојкаши Србије свакодневно пролијевају литре зноја на Палама да би што спремније дочекали два велика изазова.

Први је и најважнији у овој години, квалификациони турнир за Олимпијске игре који почиње 9. августа у Барију, а осим домаћина Италије, ривали Србији биће Камерун и Аустралија. Недуго послије тога заказано је и Европско првенство на којем Србија брани бронзу. Зато је од изузетне важности да базичне припреме буду одрађене што је боље могуће.

- Биће дана и времена за уживање, сада је битно само да остваримо циљ. Све ово радимо из љубави, а сви знамо да у љубави нема препрека. Не недостају нам друге ствари, знамо свој циљ и желимо да искористимо прву меч лопту - рекао је одбојкаш Србије Марко Ивовић.

Како само побједник турнира у Барију вади визу за Токио, питање које се само по себи намеће јесте како савладати нацију која највише воли и цијени одбојку и то на њеном терену. Ови момци то знају, јер су и прошле године очитали лекцију “азурима” на Свјетском првенству, али то није било довољно за медаљу.

- Добили смо их прошле године са 3:0, они нас претпрошле исто тако, али је то одавно историја и ти мечеви више ништа не значе. Група је са једне стране тешка, а са друге можда и лакша од осталих када изузмемо Италијане. Они су сигурно фаворити јер су домаћини и јако добра екипа, полажу све у тај турнир, али и ми имамо своју рачуницу. Пропустили смо прошле Игре и знамо колико смо били тужни, па бих волео када бисмо све решили у Барију. Има и турнир на којем ће учествовати другопласиране селекције са овог турнира, али смо се опекли на њему прошли пут па би било добро када бисмо избегли репризу - казао је Ивовић.

Физичка припрема биће један од кључних фактора за све напоре, па су у стручном штабу Србије ангажовали чувеног професора Владимира Копривицу.

- Спорт је постао суров, ни сам не знам колико одиграмо утакмица у једној години, али верујем да бројка добрано премашује 60. Зато је припрема јако важна, а са професором Копривицом и његовим тимом мислим да смо добили нешто што до сада нисмо имали. Верујем да ће нас мимоићи и повреде како би све протекло онако како замишљамо - закључио је одлични примач сервиса.

 

 

Отворени тренинг

Као и претходне двије године, селектор Никола Грбић одлучио је да у знак захвалности за гостопримство позове све мјештане и људе из регије да дођу на тренинг и гледају најбоље одбојкаше Србије. Он почиње вечерас у 18 часова у спортској дворани “Пеки”, а судећи према досадашњим искуствима, на трибинама ће се окупити више од 2.000 навијача Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана