Крка срушила шампиона АБА

Б92
Крка срушила шампиона АБА

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Крке у Новом Месту са 79:77, у мечу 3. кола АБА лиге.

Београдски црвено-бијели нису успјели да оправдају улогу великог фаворита и врате се на побједнички колосјек, након пораза од Будућности и Макабија.

Домаћи су током цијеле утакмице били у заостатку, али су серијом тројки у посљедњој деоници у потпуности преокренули резултат и на крају срушили актуелне шампионе.

Феноменалан меч одиграо је Глен Коузи, који је био близу дабл-дабл учинка (20п+9ас+4ск), а ван линије 6,75м је шутирао 6/9.

Пратио га је Марко Јошило, који је имао стопроцентан учинак у шуту за три поена (4/4), а меч је завршио са 19 поена и три скока.

Милан Томић није могао да рачуна на Џејмса Гиста, Дерика Брауна и Билија Берона, што се на крају показало као озбиљан проблем.

Можда и једина свијетла тачка код гостију био је Никола Јовановић, који је одиграо прве минуте у новој сезони, а меч је завршио са 16 поена и седам скокова, које је углавном уписао у првом дијелу игре.

Двоцифрени су још били Лоренцо Браун са 12 поена и седам асистенција, односно Стратос Перпероглу са 14 поена, два скока и исто толико асистенција.

Потпуно је заказао Чарлс Џенкинс, који је укупно ка кошу ривала упутио три шута, али није успио да погоди ниједном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана