Кладионице не вјерују вјечитима, Партизан и Црвена звезда изван Топ осам

Спорт клуб
Foto: ABA Liga

До почетка нове сезоне у кошаркашкој Евролиги остало је још нешто мање од два мјесеца, а већина тимова одрадила је гро посла у љетњем прелазном року.

У прве двије недеље јула скоро сви клубови "затворили" су 90 одсто састава и када се погледају ростери јасно је да нас очекује изузетно узбудљива сезона у елитном клупском такмичењу Европе упркос изостанку руских представника.

Двоструки актуелни шампион Анадолу Ефес је реновирао тим, ионако јака Барселона ће бити још моћнија, Макаби је промјенио скоро све играче, Фенербахче са Димитрисом Итудисом на мјесту тренера има велике амбиције, Виртус је довео неколико сјајних играча… а активни на тржишту били су и српски клубови Црвена звезда и Партизан.

Сваки потез клубова са пажњом прате и букмејкери, а трентуно највеће шансе да освоје титулу првака Европе имају Барселона, Ефес и Реал Мадрид са квотом 4.50. Одмах иза поменутог трија је Олимпијакос са квотом девет, а сљеди Армани Милано са 10.

Према прогнозама кладионица осам најбољих комплетирали би Фенербахче (11), Монако (15) и Виртус (19) или Макаби (19).

Партизан, повратник у друштво најбољих, је на десетом месту са квотом 34 испред Панатинаикоса (36), Валенсије (41), Басконије (46), Црвене звезде (51), Бајерна (71), Асвела (101), Жалгириса (151) и Албе (151), пише Спорт клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана