Хрватској побjеда послије драме са Црном Гором

B92
Хрватској побjеда послије драме са Црном Гором

Ватерполо репрезентација Хрватске побједила је Црну Гору 11:10 (1:2, 2:4, 2:4, 5:1), у другом колу групе А Европског првенства у Будимпешти.

“Баракуде” су од краја прве четвртине преузеле контролу над мечом, међутим у посљедњој су успјеле да испусте велику предност.

Играли су сјајно хрватски ватерполисти у том периоду, у трећој четвртини разлика је ишла и до пет голова, али у четвртој дионици су имали неочекивани пад и “ајкуле” су то искористиле.

Црна Гора је на крилима сјајног голмана, као и Бргуљана, Видовића и Петковића успјела да се врати серијом 5:0, међутим у завршници је посустала.

Имале су “ајкуле” напад за вођства, али нису успјеле да га искористе. Гарсија је у наредном налету “баракуда” успио да погоди и тиме постави коначан резултат.

Црногорци су на крају могли до, макар, бода, али је Бијач одбранио шут Драшковићу и остало је 10:11 на семафору.

Хрватска је овом побједом обезбједила директан пласман у четвртфинале, док ће Црна Гора до најбољих осам морати преко осмине финала.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Букић са три гола, а пратили су га Гарсија и Врлић са два. На другој страни по два гола постигли су Бргуљан, Петковић, Обрадовић и Видовић.

Бијач је имао чак десет одбрана, док је Лазовић уписао шест.

ЕП, друго коло:

Група А:

Њемачка – Словачка 8:5
Црна Гора – Хрватска 10:11

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана