Будућност “прегазила” Цедевиту у дербију кола

B92
Будућност “прегазила” Цедевиту у дербију кола

Кошаркаши подгоричке Будућности су пред својом публиком побједили Цедевита Олимпију резултатом 93:80 у утакмици 10. кола регионалне АБА лиге.

Будућност је тренутно усамљена на врху АБА лиге са скором 9 побједа и само 1 поразом. Док је Цедевита на диоби другог мјеста са Партизаном са по 7 побједа и 3 пораза.

Ново појачање Будућности, Шон Килпатрик, одлично је почео утакмицу везавши пет поена, али је Цедевита Олимпија преко Блажича и Мекинтајера држала корак.

Са двије тројке Данила Николића Будућност долази до 17:11 и прве нешто осјетније предности, која је до краја првог периода преполовљена поенима Мурића и Цирбеса, који као бивши чланови Партизана и Црвене звезде нису имали баш пријатељски дочек.

Рајан Боутрајт је најавио драму са двије везане тројке на старту друге дионице, али баш у том периоду стиже серија Будућности 13:2 и прва велика предност пошто је на семафору стајало 44:31.

Поново је Боутрајт повукао Цедевита Олимпију, спустио је разлику на 8 поена, да би је Кобс вратио на 13 својом мини серијом од 5 поена. У трећој четвртини, актуелни вицешампион почео је да “меље” госте из Словеније.

У два наврата је домаћин успио да оде на 18 поена разлике, а максимална предност је износила 23 поема, када је двојку за 77:54 постигао Џастин Кобс. Поново се у самом финишу четвртине појавио Коди Милер Мекинтајер и уз помоћ Блажича и Крушлина вратио разлику на 15 пред почетак посљедње дионице.

У четвртом десетоминутном периоду, Боутрајт је поново показао колико је опасан и вратио једноцифрену разлику. Међутим, Будућност није жељела да дозволи никакву лудницу и изненађење, па је додала гас и без већих проблема исконтролисала ток утакмице за побједу коначним резултатом 93:80.

Најефикаснији појединац био је Џастин Кобс са 20 поена, 17 је имао Ивановић уз 7 асистенција, а 15 Николић. На другој страни, Јака Блажич 19 поена и 7 скокова, Боутрајт 15, Мекинтајер 11 уз по 5 скокова и асистенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана