Борац креће по пехар и АБА лигу

Милан Зубовић
Борац креће по пехар и АБА лигу

ПОДГОРИЦА - Част да отворе завршни балон турнир Друге АБА лиге имаће кошаркаши Борца који ће данас од подне одмјерити снаге са Подгорицом у главном граду Црне Горе.

Са много самопоуздања Бањалучани су стигли на завршни турнир гдје ће водити велике битке за трофеј, а додатну снагу дао им је тријумф Чапљине над Слободом након којег су изборили наступ у Лиги за првака БиХ. Изабраници тренера Драгана Николића били су разочарани након тријумфа над Леотаром, али им је тријумф Чапљинаца у Тузли вратио осмијех на лице мада су свјесни да неће лако стићи до тријумфа. Подгоричане су лако надиграли у Бањалуци, а такмичење завршили на трећем мјесту са девет побједа и четири пораза док је црногорски тим био шести са учинком 7-6.

- Дефинитивно нас чека тешка утакмица, можда и најтежа до сада у Другој АБА лиги. Сусрет што слиједи сигурно неће бити ни близу онога из Бањалуке када само лако тријумфовали тако да морамо бити максимално опрезни да бисмо направили нешто. Подгорица игра у свом граду, на свом терену тако да има одређену предност мада и ми имамо много адута да одговоримо на њихове изазове - изјавио је плејмејкер и капитен Борца Драшко Кнежевић.

Сваки пар у четвртфиналу, полуфиналу и финалу играће по двије утакмице, а даље ће проћи онај тим који буде имао бољу кош разлику из двомеча.

- Прва утакмица је веома битна, прије свега на психолошком плану, мада је она тек прво полувријеме јер ћемо играти 80 минута. Зато је важно да задржимо фокус, смањимо осцилације у игри јер нас ти црни минути могу коштати пласмана даље. Систем такмичења није стандардан, можда дјелује мало нелогичан, али је једино рјешење у овом тренутку јер би у случају да играмо на двије побједе дошло до замора код појединих екипа и не бисмо стигли на вријеме све да завршимо. Распоред је згуснут, нема много времена за одмор, али за ово смо се борили цијеле сезоне тако да настављамо пуним гасом - рекао је Кнежевић.

Обрадовала га је побједа Чапљине у Тузли.

- То нам је додатни мотив да направимо још бољи резултат у Другој АБА лиги и заслужили смо мјесто међу првих пет екипа поготово након свих чудних догађаја у посљедњим колима - додао је Кнежевић.

Поред овог меча данас од 16 часова ће играти Спарс и Златибор док ће се сутра Младост Земун - МЗТ (12) и Студентски центар - Слобода Ужице (16). Пласман у први разред регионалног такмичења избориће побједник, док ће финалиста плеј-офа играти у баражу против 13-пласираног тима АБА лиге.

Лига за првака

Такмичење у Лиги за првака БиХ почеће 28. умјесто 21. априла како је првобитно планирано због обавеза Борца и Спарса у Другој АБА лиги. У првом колу састаће се Широки - Спарс, Челик - Игокеа и Борац - Леотар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана