Мечеви ватерполо Купа БиХ 31. августа

Милан Зубовић
Мечеви ватерполо Купа БиХ 31. августа

Бањалука - Први Куп БиХ за ватерполисте предвиђен је за 31. август у Неуму.

Управни одбор Ватерполо савеза БиХ требало би да се састане наредних дана и потврди овај термин, али је то практично већ ријешена ствар.

- Очекујем потврду понуђеног термина. Уједно, расписаћемо и позив клубовима да се пријаве за учешће - изјавио је предсједник ВС БиХ Иван Лакић.

Иако се очекивало да ће прво сениорско првенство БиХ у ватерполу почети у мају, па затим и средином августа, до тога неће доћи јер је почетак пролонгиран за септембар.

- Према садашњим плановима, прво заједничко првенство почеће након што се одигра Куп, то јест у септембру, када дјеца крену у школу. То што ће такмичење почети тада није нам неки велики проблем јер ће се утакмице играти само у Бањалуци и Сарајеву, будући да ова два града имају адекватне затворене базене - казао је Лакић.

На предстојећем Куп такмичењу очекује се да наступи шест екипа, и то двије из Бањалуке, три из Сарајева и једна из Неума.

- Право стање са бројем екипа још увијек не знамо. Знамо да постоји доста школа ватерпола, као и клубова који имају само млађе категорије, али су нам потребни сениори и тек након што се пријаве знаћемо на колико озбиљних тимова можемо да рачунамо - истакао је Лакић.

У Републици Српској постоје три клуба и сва три су из Бањалуке: Бањалука, Фортуна и Студент, док у ФБиХ постоји осам екипа. У Сарајеву је регистровано шест клубова: ГКВС Сарајево, Академија Б, Торпедо, Младост, Орка и Дабар, у Зеници је ГКВС Челик Жељезара Зеница, те Јадран Неум из Неума. Остаје да се види који од ових клубова ће се пријавити за први Куп и првенство БиХ.

Утакмице

Клубови у БиХ који имају сениорске екипе форму одржавају играјући међусобне спаринг утакмице, док екипе из Бањалуке често играју на турнирима у Србији. Једино се Јадран из Неума током сезоне активно такмичи, и то у Другој лиги Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана