Фигурицу слона многи имају у кући: Ево гдје морате да је поставите како бисте призвали срећу и паре

ГС
Фигурицу слона многи имају у кући: Ево гдје морате да је поставите како бисте призвали срећу и паре

Поједини предмети су веома добри за нашу психу и привлаче само позитивну енергију, док други раде супротно.

 У многим културама слон симболизује снагу, моћ, мудрост, енергију и разум. Верује се да слон доноси срећу, па је пожељно да поред улазних врата имате фигурицу слона како би среćа ушла у вашу кућу. Постоји и вјеровање да фигурица слона може помоћи да нове ствари дођу у вашу кућу и то ће се догодити ако фигурицу слона поставите поред кревета у спаваћој соби.

Према Фенг-Схуи стручњацима, држање фигурица слонова у кући привлачи позитивне ствари у ваш живот. Слон са подигнутом сурлом представља успјех. Држање фигурица у спаваћој соби привлачи љубав. 

У нашем народу од давнина постоји вјеровање да ћемо, када нам бубамара слети на длан, тога дана имати среће.

Међутим, постоје и други знаци из природе који нам заиста могу указати на то. Постоје занимљива стара вјеровања која озбиљно стварају и слепо вјерују у свим дијеловима свијета.

Ријеч је о неким свакодневним појавама које, ако приметите, могу да наговештавају срећу која вас очекује врло брзо.

Цврчак – Ако се случајно у вашој близини појави цврчак, обратите пажњу јер вас у блиској будућности очекује веома пријатан и срећан догађај.

Бубамара – она симболизује срећу и просперитет свуда у свијету. Ово није без разлога. Постоји вјеровање да ако сићушна бубамара слети на болесну особу, то је знак да ће ускоро оздравити.

Вилин коњиц – увијек најављује неку промјену у вашем животу, и симбол је мудрости, храбрости, чистоте, хармоније и снаге. Такође, овај инсект у многим културама представља поновно рођење, понекад регенерацију и бесмртност. Ако случајно видите вретенца негдје у природи, обратите пажњу, јер вам доноси срећу.

Жир – Сматра се да жир одбија ударе грома јер је плод храста, а храст је дрво које је свето за Тора, митског бога муња и грома.

Свиња – неćете вјеровати, али ова животиња у неким културама симболизује срећу, па чак и богатство, пријатељство, стрпљење и поштење.

Корњача – према вјеровању, у старокинеској митологији, корњача је света животиња, односно једна од четири свете животиње (уз змаја, једнорога и феникса). Симболизује среćу, дуговјечност, мудрост и издржљивост. Древни Кинези су чврсто вјеровали да корњача у себи чува велике тајне неба и земље.

Жаба – има специфичну моћ да призове плодност, мир и богатство у кућу.

Зечја шапа – од давнина широм свијета вјерује се да доноси срећу свакоме ко је носи, али и помаже при зачећу.

Крокодилски зуб – вјерује се да доноси срећу, али углавном оним људима који воле да се коцкају.

Има нешто у тим бајкама, народним вјеровањима и причама, ово су биле само неке од њих. На вама је да одлучите да ли желите да вјерујете у њих. Али, имајте на уму само једно – није без разлога нека од ових веровања прихваћена широм света и толико дуго негована.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана