За Србе у дијаспори бесплатан курс српској језика путем "Скајпа"

Срна
За Србе у дијаспори бесплатан курс српској језика путем "Скајпа"

БЕОГРАД - У оквиру пројекта "Онлајн групна настава српског као завичајног језика", Академска српска асоцијација позива припаднике српске дијаспоре узраста од 14 до 20 година да се пријаве на бесплатни групни курс српског језика преко "Скајпа" у трајању од мјесец и по дана.

Срби из дијаспоре могу се пријавити на овај курс до 13. јуна, саопштено је на сајту Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Србије.

Циљ пројекта под покровитељством Министарства културе и информисања је популаризација српског језика у дијаспори, односно држање групних часова путем "Скајпа" омладини из дијаспоре, као и повезивање младих из свих крајева свијета.

Ментори ће бити предавачи Академске српске асоцијације које ће акредитовати Министарство просвјете, науке и технолошког развоја Србије.

Услови за пријаву су да полазници до сада нису учили српски језик као завичајни преко "Скајпа" у Академској српској асоцијацији и да подијеле објаву о курсу са "Фејсбук" профила Академске српске асоцијације на својим профилима.

Настава ће трајати од 20. јуна до 31. јула. Часови ће бити одржавани два пута седмично у трајању од по сат и по, у терминима о којима се договоре предавач и ученици.

Полазници ће добити сертификат о похађању курса који издаје Академска српска асоцијација.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана