Za Srbe u dijaspori besplatan kurs srpskoj jezika putem "Skajpa"

Srna
Za Srbe u dijaspori besplatan kurs srpskoj jezika putem "Skajpa"

BEOGRAD - U okviru projekta "Onlajn grupna nastava srpskog kao zavičajnog jezika", Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike srpske dijaspore uzrasta od 14 do 20 godina da se prijave na besplatni grupni kurs srpskog jezika preko "Skajpa" u trajanju od mjesec i po dana.

Srbi iz dijaspore mogu se prijaviti na ovaj kurs do 13. juna, saopšteno je na sajtu Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Cilj projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja je popularizacija srpskog jezika u dijaspori, odnosno držanje grupnih časova putem "Skajpa" omladini iz dijaspore, kao i povezivanje mladih iz svih krajeva svijeta.

Mentori će biti predavači Akademske srpske asocijacije koje će akreditovati Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Uslovi za prijavu su da polaznici do sada nisu učili srpski jezik kao zavičajni preko "Skajpa" u Akademskoj srpskoj asocijaciji i da podijele objavu o kursu sa "Fejsbuk" profila Akademske srpske asocijacije na svojim profilima.

Nastava će trajati od 20. juna do 31. jula. Časovi će biti održavani dva puta sedmično u trajanju od po sat i po, u terminima o kojima se dogovore predavač i učenici.

Polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa koji izdaje Akademska srpska asocijacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana