Дизниленд у Шангају отворен послије три мјесеца

Танјуг
Дизниленд у Шангају отворен послије три мјесеца

ШАНГАЈ- Више од хиљаду људи посјетило је данас Дизнијев тематски парк у Шангају, након тромесечног затварања због корона вируса. Посјетиоци су се вратили у парк уз маске и друштвено дистанцирање, преноси Ројтерс.

Парк је затворен 21. марта, након што се број слуцајева обољелих од корона вируса у кинеском пословном центру повећао, што је довело до двомесецног затварања широм града, које је ублажено 1. јуна. Међу првим посетиоцима нашао се 19-годишњи студент који је за ову прилику носио царобњачки шешир и мајицу са ликом Микија Мауса.

"Осећао сам се као да сам се вратио кући", рекао је одушевљени студент који поседује годишњу пропусницу за Дизниленд и додао да се сваког дана питао када ће парк поново бити отворен.

Парк је прије затварања у марту увео обавезу ношења маски и редовне дезинфекције, у склопу мјера које су власти усвојиле у борби против ковида.

Након што је Дизниленд поново отворен, од гостију се захтјева да покажу доказ о негативном тесту на ковид. Парк је такође објавио да ће ограничити капацитет, додајући да ће неке атракције, попут Марвеловог универзума, остати затворене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана