Diznilend u Šangaju otvoren poslije tri mjeseca

Tanjug
Diznilend u Šangaju otvoren poslije tri mjeseca

ŠANGAJ- Više od hiljadu ljudi posjetilo je danas Diznijev tematski park u Šangaju, nakon tromesečnog zatvaranja zbog korona virusa. Posjetioci su se vratili u park uz maske i društveno distanciranje, prenosi Rojters.

Park je zatvoren 21. marta, nakon što se broj slucajeva oboljelih od korona virusa u kineskom poslovnom centru povećao, što je dovelo do dvomesecnog zatvaranja širom grada, koje je ublaženo 1. juna. Među prvim posetiocima našao se 19-godišnji student koji je za ovu priliku nosio carobnjački šešir i majicu sa likom Mikija Mausa.

"Osećao sam se kao da sam se vratio kući", rekao je oduševljeni student koji poseduje godišnju propusnicu za Diznilend i dodao da se svakog dana pitao kada će park ponovo biti otvoren.

Park je prije zatvaranja u martu uveo obavezu nošenja maski i redovne dezinfekcije, u sklopu mjera koje su vlasti usvojile u borbi protiv kovida.

Nakon što je Diznilend ponovo otvoren, od gostiju se zahtjeva da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid. Park je takođe objavio da će ograničiti kapacitet, dodajući da će neke atrakcije, poput Marvelovog univerzuma, ostati zatvorene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana