Српски музеј на листи најпрецјењенијих туристичких локација на свијету

B92
Foto: Shutterstock

Најпрецјењенија на свијету је популарна тура Харија Потера у лондонском студију Ворнер брос, а на листи се налазе и локације из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније.

Најскупља на свијету била је популарна турнеја Харија Потера у лондонском студију Ворнер брос, која према ријечима посјетилаца тешко може да оправда цијену улазнице од 56 евра, а посјетиоци су били подједнако незадовољни и прескупим сувенирима, који коштају чак 6 евра, тврди портал Савинг Спот, који је проучавао критике посјетилаца туристичких атракција у 134 земље објављене на Трип Адвисору.

Уопштено говорећи, показало се да британске атракције имају велики проблем у погледу односа вриједности атракција и њихове цијене, па се међу 20 најпрецјењенијих атракција на свијету њих девет налази у Великој Британији.

Атракције посвећене популарном чаробњаку немају среће ни у Сједињеним Државама – дио посвећен Харију Потеру у оквиру студија Јуниверсал на Флориди такође је постао једна од 20 најпрецењенијих туристичких атракција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана