Srpski muzej na listi najprecjenjenijih turističkih lokacija na svijetu

B92
Foto: Shutterstock

Najprecjenjenija na svijetu je popularna tura Harija Potera u londonskom studiju Vorner bros, a na listi se nalaze i lokacije iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Najskuplja na svijetu bila je popularna turneja Harija Potera u londonskom studiju Vorner bros, koja prema riječima posjetilaca teško može da opravda cijenu ulaznice od 56 evra, a posjetioci su bili podjednako nezadovoljni i preskupim suvenirima, koji koštaju čak 6 evra, tvrdi portal Saving Spot, koji je proučavao kritike posjetilaca turističkih atrakcija u 134 zemlje objavljene na Trip Advisoru.

Uopšteno govoreći, pokazalo se da britanske atrakcije imaju veliki problem u pogledu odnosa vrijednosti atrakcija i njihove cijene, pa se među 20 najprecjenjenijih atrakcija na svijetu njih devet nalazi u Velikoj Britaniji.

Atrakcije posvećene popularnom čarobnjaku nemaju sreće ni u Sjedinjenim Državama – dio posvećen Hariju Poteru u okviru studija Juniversal na Floridi takođe je postao jedna od 20 najprecenjenijih turističkih atrakcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana