Звиздић: Наравно да ћу бити на обје функције

Ж. Д.
Звиздић: Наравно да ћу бити на обје функције

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић рекао је јуче да ће наставити да обавља ту функцију иако ће почетком августа преузети и дужност предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Звиздић је истакао да би прекршио закон када не би обављао дужност предсједавајућег Савјета министара.

- Понашаћу се у складу са оним могућностима које дозвољава Изборни закон - нагласио је Звиздић.

Запитао је зашто се само прича о именовању Савјета министара.

- Зашто не ради орган који је формиран, а то је Парламент БиХ. Мене то јако интересује, зашто не ради Представнички дом и Дом народа, када су изабрани посланици и руководство. Више од 30 закона чека, финансијски споразуми чекају, који су већ сада тешки преко 600 милиона евра, а у вези су са сваким педљем БиХ и сваким дијелом инфраструктуре БиХ. Зашто не ради орган који је формиран - рекао је Звиздић.

Он је констатовао да није само он у тој ситуацији, него да је у двострукој улози и велики број министара на нивоу БиХ и ФБиХ.

- За то постоји врло једноставно рјешење. Предсједништво БиХ пошаље име мандатара и ријешили смо сва питања која имају везе са именовањем новог Савјета министара - тврди Звиздић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић је рекао да је спреман да постане нови предсједавајући Савјета министара БиХ уколико буде створена адекватна парламентарна већина. Он је казао да су питања Трговске горе, границе и пељешког моста важна питања за БиХ, када је ријеч о односима са сусједном Хрватском.

- БиХ би требало да интересује излаз на отворено море. Већи је интерес сваког човјека у оба ентитета да бранимо излаз на отворено море него да штитимо изградњу пељешког моста - рекао је Шаровић.

Додао је да је за БиХ суштински битно да усмјери све своје снаге да би била ријешена питања границе и спријечена изградња одлагалишта нуклеарног отпада у близини границе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана