Вучић разговарао са Додиком: Максимални напори да се заштите интереси српског народа

GS
Foto: Arhiva

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарали су данас о актуелним питањима у региону и резолуцији о Сребреници.

Вучић је посебно извијестио Додика о активностима Србије и њене делегације у УН-у поводом приједлога Њемачке и других великих сила да се усвоји Резолуција о Сребреници. Вучић је истакао да је ситуација по српски народ веома тешка и сложена, те да је сасвим јасно да ће велике западне земље покушати да изгласају поменуту резолуцију, готово по сваку цијену.

Такође, Вучић је обавијестио Додика да је Србија уложила максималне напоре да заштити не само виталне интересе српског народа, већ и истину и међународно право.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је обавијестио предсједника Вучића о својој посјети Руској Федерацији и резултатима те посјете. Истовремено, предсједник Додик је затражио од предсједника Вучића да Сабор српског народа, Србије и Српске буде одржан одмах по усвајању Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН, јер српски народ мора да пружи снажан одговор на најтеже моралне, правне и политичке дисквалификације које су против њега припремљене.

Предсједник Вучић је прихватио идеју предсједника Додика, те ће датум одржавања Сабора српског народа бити одређен непосредно по окончању одржавања Генералне скупштине УН и гласања о резолуцији.

О свим економским пројектима и другим видовима сарадње, председници Вучић и Додик разговараће 1. маја у Београду, преноси Атв.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана