Zvizdić: Naravno da ću biti na obje funkcije

Ž. D.
Zvizdić: Naravno da ću biti na obje funkcije

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je juče da će nastaviti da obavlja tu funkciju iako će početkom avgusta preuzeti i dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zvizdić je istakao da bi prekršio zakon kada ne bi obavljao dužnost predsjedavajućeg Savjeta ministara.

- Ponašaću se u skladu sa onim mogućnostima koje dozvoljava Izborni zakon - naglasio je Zvizdić.

Zapitao je zašto se samo priča o imenovanju Savjeta ministara.

- Zašto ne radi organ koji je formiran, a to je Parlament BiH. Mene to jako interesuje, zašto ne radi Predstavnički dom i Dom naroda, kada su izabrani poslanici i rukovodstvo. Više od 30 zakona čeka, finansijski sporazumi čekaju, koji su već sada teški preko 600 miliona evra, a u vezi su sa svakim pedljem BiH i svakim dijelom infrastrukture BiH. Zašto ne radi organ koji je formiran - rekao je Zvizdić.

On je konstatovao da nije samo on u toj situaciji, nego da je u dvostrukoj ulozi i veliki broj ministara na nivou BiH i FBiH.

- Za to postoji vrlo jednostavno rješenje. Predsjedništvo BiH pošalje ime mandatara i riješili smo sva pitanja koja imaju veze sa imenovanjem novog Savjeta ministara - tvrdi Zvizdić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović je rekao da je spreman da postane novi predsjedavajući Savjeta ministara BiH ukoliko bude stvorena adekvatna parlamentarna većina. On je kazao da su pitanja Trgovske gore, granice i pelješkog mosta važna pitanja za BiH, kada je riječ o odnosima sa susjednom Hrvatskom.

- BiH bi trebalo da interesuje izlaz na otvoreno more. Veći je interes svakog čovjeka u oba entiteta da branimo izlaz na otvoreno more nego da štitimo izgradnju pelješkog mosta - rekao je Šarović.

Dodao je da je za BiH suštinski bitno da usmjeri sve svoje snage da bi bila riješena pitanja granice i spriječena izgradnja odlagališta nuklearnog otpada u blizini granice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana