За мало пара шопинг и обилазак метропола

Милијана Латиновић
За мало пара шопинг и обилазак метропола

Бањалука - Популарне шопинг туре до Беча, Граца или Трста захуктавају се како крећу празничне распродаје у европским градовима, а становници РС ова веома повољна путовања користе да би се снабдјели квалитетном гардеробом, али и за туристичке обиласке знаменитости.

Туристичке агенције обезбиједиле су богату понуду дестинација за једнодневне шопинг туре, а цијене аранжмана крећу се од 25 до 90 КМ по особи. Иако су у европским метрополама највеће распродаје у јануару, до тада се углавном разграби повољна гардероба, па многи у шопинг јуре већ у децембру.

Према ријечима туристичких водича, пред предстојеће празнике путници могу да очекују велике попусте, који у многим бутицима прелазе и 50 одсто.

- Новогодишња и божићна снижења су право вријеме да се почастим квалитетном одјећом. У Грацу, гдје путујем сваке године, пазарим ствари по цијенама знатно нижим него у нашим продавницама - рекла је Бањалучанка Ирена К.

У Туристичкој агенцији "Смиљић" у Бањалуци кажу да организују једнодневна путовања у Грац, Трст, Беч и Загреб, те да су готово сва мјеста у аутобусима за децембарске излете већ попуњена.

- Цијене се крећу од 25 КМ, колико кошта путовање у Загреб, до 60 КМ, колико је потребно издвојити за излет у Беч - рекли су у овој агенцији, гдје додају да због празничних снижења највише заинтересованих има за одлазак у Грац који кошта 39 марака.

Туристичке агенције једнодневна путовања до европских престоница углавном организују у децембру, суботом, а како кажу, из године у годину у аутобусима се тражи мјесто више.

У Туристичкој агенцији "Вуковић" у Приједору истичу да по традицији у вријеме божићних и новогодишњих снижења нуде једнодневна путовања у Аустрију.

- Сваке суботе у децембру имамо три до четири пуна аутобуса за Грац и Беч. За шопинг туру у Грацу треба издвојити 40 КМ, а за Беч 60 марака - рекли су у агенцији "Вуковић".

Додају да заинтересованих има и за путовања у Загреб, Сплит, Трст и Љубљану.

Становници Семберије највише воле да пазаре у Бечу, што су потврдили и у бијељинској агенцији "Хепи травел", гдје су истакли да највећу заинтересованост очекују наредног мјесеца.

- Једнодневни аранжман за Беч кошта 91 марку, а пријаве су већ почеле - кажу у "Хепи травелу".

Међу Добојлијама је највише заинтересованих за дводневна путовања до Беча и Братиславе која коштају 139 марака.

- За ове дестинације највише је заинтересованих становника средњег животног доба, који осим празничних снижења користе прилику и да обиђу знаменитости европских метропола - кажу у агенцији "Истра турс" у Добоју.

Тржни центри

У туристичким агенцијама истичу да је међу најпосјећенијим тржним центрима "Сајзберг" у Грацу, гдје су у вријеме Адвента, или припреме за Божић, цијене упола снижене.

- Главна шопинг улица у Трсту је Корзо, док у Загребу већина пазари у центру "Арена", а многи путују и у Сплит због новоотвореног тржног центра "Мол" - истакли су у агенцијама.

Дестинације

Загреб 25 КМ  

Љубљана 35 КМ  

Грац 40 КМ  

Трст 39 - 45 КМ  

Беч 60 - 91 КМ 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана