Вулићева и Миљановићева сједају у посланичке клупе

В. К.
Вулићева и Миљановићева сједају у посланичке клупе

САРАЈЕВО - Лазар Продановић (СНСД) одлучио је да остане делегат у Дому народа Парламента БиХ, а том одлуком омогућио је улазак колегиница из странке Сање Вулић из Добоја и Љубице Миљановић из Требиња у Представнички дом.

До промјене у сазиву Представничког дома Парламента БиХ дошло је након што су доскорашњи посланици СНСД-а Сташа Кошарац и Војин Митровић именовани за министре у Савјету министара БиХ због чега су морали да се одрекну посланичког мандата.

Уласком Кошарца у Савјет министара, његов мандат је понуђен сљедећем са листе, а то је Продановић који је морао да одлучи да ли ће прихватити улазак у Представнички дом БиХ или ће остати на позицији делегата у Дому народа на коју је именован одлуком Народне скупштине.

- Одбио сам понуђени мандат у Представничком дому и о томе обавијестио Централну изборну комисију која је прошле седмице донијела одлуку да се на позицију у Представничком дому именује Љубица Миљановић. Ускоро би требало да буде овјерен њен мандат у Парламенту БиХ, а умјесто Војина Митровића иде у Представнички дом Сања Вулић - рекао је Продановић  за “Глас Српске”.

Да је Продановић одлучио да иде у Представнички дом, његово делегатско мјесто би било понуђено бившој директорки “Електропривреде Републике Српске” Бранислави Милекић која је, међутим, предложена за члана Регулаторне агенције за електричну енергију БиХ, а те двије позиције су неспојиве.

Сједница Представничког дома Парламента БиХ заказана је за 16. јануар, а дан раније на сједници Колегијума Клуб посланика СНСД-а ће обавијестити о промјени у руководству тог дома. Одласком Кошарца у Савјет министара на мјесто предсједавајућег Клуба посланика долази дојучерашња замјеница Сњежана Новаковић-Бурсаћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана