Vulićeva i Miljanovićeva sjedaju u poslaničke klupe

V. K.
Vulićeva i Miljanovićeva sjedaju u poslaničke klupe

SARAJEVO - Lazar Prodanović (SNSD) odlučio je da ostane delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, a tom odlukom omogućio je ulazak koleginica iz stranke Sanje Vulić iz Doboja i Ljubice Miljanović iz Trebinja u Predstavnički dom.

Do promjene u sazivu Predstavničkog doma Parlamenta BiH došlo je nakon što su doskorašnji poslanici SNSD-a Staša Košarac i Vojin Mitrović imenovani za ministre u Savjetu ministara BiH zbog čega su morali da se odreknu poslaničkog mandata.

Ulaskom Košarca u Savjet ministara, njegov mandat je ponuđen sljedećem sa liste, a to je Prodanović koji je morao da odluči da li će prihvatiti ulazak u Predstavnički dom BiH ili će ostati na poziciji delegata u Domu naroda na koju je imenovan odlukom Narodne skupštine.

- Odbio sam ponuđeni mandat u Predstavničkom domu i o tome obavijestio Centralnu izbornu komisiju koja je prošle sedmice donijela odluku da se na poziciju u Predstavničkom domu imenuje Ljubica Miljanović. Uskoro bi trebalo da bude ovjeren njen mandat u Parlamentu BiH, a umjesto Vojina Mitrovića ide u Predstavnički dom Sanja Vulić - rekao je Prodanović  za “Glas Srpske”.

Da je Prodanović odlučio da ide u Predstavnički dom, njegovo delegatsko mjesto bi bilo ponuđeno bivšoj direktorki “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislavi Milekić koja je, međutim, predložena za člana Regulatorne agencije za električnu energiju BiH, a te dvije pozicije su nespojive.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana je za 16. januar, a dan ranije na sjednici Kolegijuma Klub poslanika SNSD-a će obavijestiti o promjeni u rukovodstvu tog doma. Odlaskom Košarca u Savjet ministara na mjesto predsjedavajućeg Kluba poslanika dolazi dojučerašnja zamjenica Snježana Novaković-Bursać.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana