Власт није одговорна за афере у БИБ-у

Агенције
Власт није одговорна за афере у БИБ-у

Бањалука - Директор Републичког девизног инспектората Зорица Цвијановић истакла је да се у записнику овог инспектората о контроли спроведеној у Балкан инвестмент банци (БИБ) не спомиње веза између одговорних лица Банке и власти Српске.

Она је негирала да постоји тајни записник из којег се види да извјештај о контроли Девизног инспектората доказује да је ријеч о пљачки Литванаца за коју је знала власт РС.

- Инспекцијски надзор рађен је у координацији са МУП-ом РС и Специјалним тужилаштвом, одговорно и професионално. Контрола је вршена управо по налогу Владе - навела је она.

Премијер РС Жељка Цвијановић изјавила је да није тачно да је власт помагала пљачку БИБ, те додала да записник није тајан и да су за њега знале установе које су истраживале криминал у БИБ-у. Агенција за банкарство РС саопштила је да је из записник Девизног инспектората о контроли БИБ видљиво да није адекватно урађена контрола девизног и спољнотрговинског пословања банке. БИБ је након докапитализације постала власништво РС и постала Банка Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана