Власник „Виолете“ у центру Груда руши хотел у којем је основана Херцег-Босна

ГС
Foto: Кликс

ГРУДЕ - Власник фирме „Виолета“ Петак Ћорлука у центру Груда руши хотел у којем је 18. новембра 1991. године утемељена Хрватска заједница Херцег-Босна и на том мјесту ће изградити модерну зграду са шопинг центром и хотелом.

Рушевну зграду Ћорлука ће до темеља срушити и како је казао  за портал Кликс до краја наредне године на том локалитету саградити модерну зграду у коју ће уложити више од 10 милиона марака.

-На том мјесту ћемо саградити једну модерну зграду у којој ће бити шопинг центар у једном дјелу и у другом дјелу хотел са 36 соба - казао је Ћорлука.

Због инвестиције веће од 10 милиона КМ задовољан је и начелник Груда Љубо Гризељ.

-Кад су инвестиције у питану нама је у интересу да имамо квалитетне инвеститоре, а овај инвеститор који је купио хотел је заиста квалитетан и ја сам увјерен да ће то завшити једним врхунским архитектонским и урбаним али и функционалним рјешењем – казао је Кликсу Гризељ.

Након што је инвеститор најавио рушење хотела, општине Груде је организовала уклањање спомен плоче о утемељењу Хрватске заједнице Херцег-Босне која је била постављена 18. новембра 1995. године када је прослављана четврта годишњица тог догађаја.

Општина Груде уде је донијела одлуку да се спомен плоча постави у Парк хрватских великана, за коју се креира умјетничко рјешење, како би се на нови локалитет поставила на дан обиљежавања 30-те годишњице тзв. Херцег-Босне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана