Vlasnik „Violete“ u centru Gruda ruši hotel u kojem je osnovana Herceg-Bosna

GS
Foto: Kliks

GRUDE - Vlasnik firme „Violeta“ Petak Ćorluka u centru Gruda ruši hotel u kojem je 18. novembra 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i na tom mjestu će izgraditi modernu zgradu sa šoping centrom i hotelom.

Ruševnu zgradu Ćorluka će do temelja srušiti i kako je kazao  za portal Kliks do kraja naredne godine na tom lokalitetu sagraditi modernu zgradu u koju će uložiti više od 10 miliona maraka.

-Na tom mjestu ćemo sagraditi jednu modernu zgradu u kojoj će biti šoping centar u jednom djelu i u drugom djelu hotel sa 36 soba - kazao je Ćorluka.

Zbog investicije veće od 10 miliona KM zadovoljan je i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

-Kad su investicije u pitanu nama je u interesu da imamo kvalitetne investitore, a ovaj investitor koji je kupio hotel je zaista kvalitetan i ja sam uvjeren da će to zavšiti jednim vrhunskim arhitektonskim i urbanim ali i funkcionalnim rješenjem – kazao je Kliksu Grizelj.

Nakon što je investitor najavio rušenje hotela, opštine Grude je organizovala uklanjanje spomen ploče o utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila postavljena 18. novembra 1995. godine kada je proslavljana četvrta godišnjica tog događaja.

Opština Grude ude je donijela odluku da se spomen ploča postavi u Park hrvatskih velikana, za koju se kreira umjetničko rješenje, kako bi se na novi lokalitet postavila na dan obilježavanja 30-te godišnjice tzv. Herceg-Bosne.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana