Владика Григорије: Патријарх послије САД долази у Црну Гору

РТРС
Владика Григорије: Патријарх послије САД долази у Црну Гору

ДИСЕЛДРФ - Епископ Диселдорфа и Њемачке Григорије открио је да је био код патријарха српског Иринеја, који му је пренио поруку да ће послије унапријед заказане посјете Америци, отићи у Црну Гору на литије против Закона о слободи вјероисповести.

- Био сам код патријарха, отићи ће у већ заказану посјету у Сједињене Државе, тамо ће се сигурно све добро завршити. Али оно што ће послије тога сигурно услиједити, патријарх Иринеј ће посјетити и Црну Гору, дефинитивно. Тако ми је рекао -истакао је Григорије.

Литије у Црној Гори још су масовније послије разговора митрополита Амфилохија и представника црногорске власти у вези са спорним Законом о слободи вјероисповести. Помака није било, а сви су чврсто на својим позицијама

- Доста сам упућен у ту ситуацију, зато што су тамо моји најбољи пријатељи, владика Јоаникије и владика Методије, а имам и контакт са митрополитом. Оно што је још важније, имам контакт са пуно свештеника, пуно људи који су из Црне Горе, а живе у Њемачкој, па и са онима који су доље. Народ неће попустити, нити ће одустати – истакао је владика Григорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана