Vladika Grigorije: Patrijarh poslije SAD dolazi u Crnu Goru

RTRS
Vladika Grigorije: Patrijarh poslije SAD dolazi u Crnu Goru

DISELDRF - Episkop Diseldorfa i Njemačke Grigorije otkrio je da je bio kod patrijarha srpskog Irineja, koji mu je prenio poruku da će poslije unaprijed zakazane posjete Americi, otići u Crnu Goru na litije protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti.

- Bio sam kod patrijarha, otići će u već zakazanu posjetu u Sjedinjene Države, tamo će se sigurno sve dobro završiti. Ali ono što će poslije toga sigurno uslijediti, patrijarh Irinej će posjetiti i Crnu Goru, definitivno. Tako mi je rekao -istakao je Grigorije.

Litije u Crnoj Gori još su masovnije poslije razgovora mitropolita Amfilohija i predstavnika crnogorske vlasti u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovesti. Pomaka nije bilo, a svi su čvrsto na svojim pozicijama

- Dosta sam upućen u tu situaciju, zato što su tamo moji najbolji prijatelji, vladika Joanikije i vladika Metodije, a imam i kontakt sa mitropolitom. Ono što je još važnije, imam kontakt sa puno sveštenika, puno ljudi koji su iz Crne Gore, a žive u Njemačkoj, pa i sa onima koji su dolje. Narod neće popustiti, niti će odustati – istakao je vladika Grigorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana