Вишковић: Већа издвајања из буџета за борачке категорије

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Влада Српске остаје чврсто опредијељена да континуирано ради на даљем унапређењу статуса и материјалног положаја борачких категорија, те најавио да су у буџету за 2022. годину планирана већа издвајања по различитим основама ради побољшања положаја ове популације.

Вишковић је на данашњем састанку у Бањалуци са представницима борачких удружења и организација најавио већа буџетска издвајања за исплату мјесечног борачког додатка, личних и породичних инвалиднина, те бањско лијечење и рехабилитацију.

На састанку је разговарано и о наставку активности на рјешавању питања стамбеног збрињавања, запошљавању дјеце погинулих бораца, као и о другим питањима од значаја за борачке категорије, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

О изради буџета Републике Српске за наредну годину, те планираним издвајањима из буџета за потребе борачких категорија грађана Вишковић је разговарао са представницима Борачке организације, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савеза ратних војних инвалида, Организације старјешина Војске Републике Српске, Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" и Организације ампутираца "УДАС".

Истакнуто је да ћа Влада Републике Српске и представници ових удружења, као и до сада, на партнерској основи, наставити да раде на рјешавању свих отворених питања.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Српске Душко Милуновић и министар финансија Зора Видовић. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана