Višković: Veća izdvajanja iz budžeta za boračke kategorije

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Vlada Srpske ostaje čvrsto opredijeljena da kontinuirano radi na daljem unapređenju statusa i materijalnog položaja boračkih kategorija, te najavio da su u budžetu za 2022. godinu planirana veća izdvajanja po različitim osnovama radi poboljšanja položaja ove populacije.

Višković je na današnjem sastanku u Banjaluci sa predstavnicima boračkih udruženja i organizacija najavio veća budžetska izdvajanja za isplatu mjesečnog boračkog dodatka, ličnih i porodičnih invalidnina, te banjsko liječenje i rehabilitaciju.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku aktivnosti na rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja, zapošljavanju djece poginulih boraca, kao i o drugim pitanjima od značaja za boračke kategorije, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

O izradi budžeta Republike Srpske za narednu godinu, te planiranim izdvajanjima iz budžeta za potrebe boračkih kategorija građana Višković je razgovarao sa predstavnicima Boračke organizacije, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza ratnih vojnih invalida, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" i Organizacije amputiraca "UDAS".

Istaknuto je da ća Vlada Republike Srpske i predstavnici ovih udruženja, kao i do sada, na partnerskoj osnovi, nastaviti da rade na rješavanju svih otvorenih pitanja.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko invalidske zaštite Srpske Duško Milunović i ministar finansija Zora Vidović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana