Вишковић: Сајам у Мостару доказ да можемо радити заједно, без менторства

GS
Foto: Srna

МОСТАР- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је и Сајам привреде у Мостару, који је окупио највеће званичнике Србије, Хрватске и БиХ, доказ да БиХ може да гради свој пут са пријатељима, без менторства појединих амбасада или званичника.

"Свако окупљање привреде, у било ком дијелу регије или БиХ, значајно је јер се ту увијек успостављају нови значајни контакти и послови", истакао је Вишковић.

Вишковић је указао да се економски један простор не може посматрати изолован.

"У економском смислу ми морамо бити повезани са цијелом регијом и драго ми је да данас овдје имамо и премијера Хрватске /Андреја Пленковића/ и предсједника Србије /Александра Вучића/, највеће званичнике БиХ. То је доказ да можемо заједно радити, договарати се", истакао је Вишковић.

Он је изразио задовољство јер је ту мало оних међународних званичника који се питају у БиХ јер је, како је истакао, очито да они нису потребни БиХ, објављено је на налогу Владе Српске на платформи "Икс".

"БиХ може да гради свој пут са својим пријатељима", напоменуо је Вишковић.

Вишковић је рекао да су ту земље региона које могу да помогну БиХ.

"Сигурно да се тако БиХ може и боље развијати и брже кретати на европском путу него под менторством појединих амбасада и званичника, који, у суштини ни не разумију ове људе и овај простор", рекао је Вишковић.

Он је напоменуо да народи овдје живе вијековима и најбоље се разумију.

"Поздрављам овај сајам. Видим да је ове године један од најбољих од оснивања, што значи да се људи привредно повезују из године у годину и то је знак да треба да наставимо у овом правцу и да посјећујемо једни друге", закључио је Вишковић.

На Међународном сајму привреде ће се током четири дана представити 800 излагача из 30 земаља региона и ЕУ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана