Додик: Доказује се да је ово намјештен политички процес

ГС
Додик: Доказује се да је ово намјештен политички процес

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Доказује се наша почетна тврдња да је ово намјештен политички процес и покушава се у намјештену форму гурати све и свашта, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик се обратио јавности након што је у Суду БиХ одржано њему и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу.

Сљедеће рочиште заказано је за 22. мај, a oдбрана би изношење својих доказа и саслушање свједока требало да почне 5. и 19. јуна.

Тужилаштво БиХ је данас изнијело дио материјалних доказа који су се односили углавном на објављене документе у "Службеном гласнику Републике Српске" и "Службеном листу БиХ", те одређене извјештаје Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Пред Судом БиХ воде се процеси против Додика и Лукића због наводног непоштовања одлука Кристијана Шмита.

- Данас се опет, изводе понови неки папири, под плаштом доказа а доказ је оно што се прихвати као доказ, а не што они сматрају да јесте - рекао је Додик.

Додик је истакао да му је ускраћено елементарно право на правично суђење пред Судом БиХ будући да се у намјештену форму покушава угурати све и свашта.

-Немамо могућност да овдје докажемо своју невиност - истакао је Додик.

Сматра да се „доказује тврдња да је процес против њега политички намјештен и да се у намјештену форму покушава угурати све и свашта“.

-Нисам адвокат, али довољно знам да је немогуће да интернет страница ОХР-а буде вјеродстојна, то само говори у каквој земљи живимо - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је навео да је БиХ вјежбалиште у коју долазе недовршени и да покушавају вољом силе која стоји иза њих намећу систем.
Додик сматра да је добро да се иде до краја и види се сва фарса.

-Тужилаштво ништа није имало, изводило свједоке који су радили свој посао

 - истакао је Додик и додао да је овдје све накарадно по узору на Хашки трибунал и да се прави помпезна прича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана