Dodik: Dokazuje se da je ovo namješten politički proces

GS
Dodik: Dokazuje se da je ovo namješten politički proces

ISTOČNO SARAJEVO - Dokazuje se naša početna tvrdnja da je ovo namješten politički proces i pokušava se u namještenu formu gurati sve i svašta, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik se obratio javnosti nakon što je u Sudu BiH održano njemu i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću.

Sljedeće ročište zakazano je za 22. maj, a odbrana bi iznošenje svojih dokaza i saslušanje svjedoka trebalo da počne 5. i 19. juna.

Tužilaštvo BiH je danas iznijelo dio materijalnih dokaza koji su se odnosili uglavnom na objavljene dokumente u "Službenom glasniku Republike Srpske" i "Službenom listu BiH", te određene izvještaje Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Pred Sudom BiH vode se procesi protiv Dodika i Lukića zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

- Danas se opet, izvode ponovi neki papiri, pod plaštom dokaza a dokaz je ono što se prihvati kao dokaz, a ne što oni smatraju da jeste - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da mu je uskraćeno elementarno pravo na pravično suđenje pred Sudom BiH budući da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta.

-Nemamo mogućnost da ovdje dokažemo svoju nevinost - istakao je Dodik.

Smatra da se „dokazuje tvrdnja da je proces protiv njega politički namješten i da se u namještenu formu pokušava ugurati sve i svašta“.

-Nisam advokat, ali dovoljno znam da je nemoguće da internet stranica OHR-a bude vjerodstojna, to samo govori u kakvoj zemlji živimo - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je BiH vježbalište u koju dolaze nedovršeni i da pokušavaju voljom sile koja stoji iza njih nameću sistem.
Dodik smatra da je dobro da se ide do kraja i vidi se sva farsa.

-Tužilaštvo ništa nije imalo, izvodilo svjedoke koji su radili svoj posao

 - istakao je Dodik i dodao da je ovdje sve nakaradno po uzoru na Haški tribunal i da se pravi pompezna priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana