Одржано рочиште Додику и Лукићу, одбијен документ на "босанском језику"

ГС
Одржано рочиште Додику и Лукићу, одбијен документ на "босанском језику"

САРАЈЕВО - У Суду БиХ одржано је рочиште предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу.

Сљедеће рочиште заказано је за 22. мај, a oдбрана би изношење својих доказа и саслушање свједока требало да почне 5. и 19. јуна.

Тужилаштво БиХ је данас изнијело дио материјалних доказа који су се односили углавном на објављене документе у "Службеном гласнику Републике Српске" и "Службеном листу БиХ", те одређене извјештаје Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Ни Суд БиХ ни одбрана на данашњем суђењу нису прихватили Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са странице УН и превело на "босански језик".

Овај документ, који је изнесен на данас завршеном рочишту, није био ни потписан нити на енглеском језику на шта је приговорила и судија Сена Узуновић, јавља Срна.

Узуновићева је од Тужилаштва затражила да достави документ Анекс 10 Дејтонског споразума на енглеском језику и са адекватним преводом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана