Višković: Sajam u Mostaru dokaz da možemo raditi zajedno, bez mentorstva

GS
Foto: Srna

MOSTAR- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je i Sajam privrede u Mostaru, koji je okupio najveće zvaničnike Srbije, Hrvatske i BiH, dokaz da BiH može da gradi svoj put sa prijateljima, bez mentorstva pojedinih ambasada ili zvaničnika.

"Svako okupljanje privrede, u bilo kom dijelu regije ili BiH, značajno je jer se tu uvijek uspostavljaju novi značajni kontakti i poslovi", istakao je Višković.

Višković je ukazao da se ekonomski jedan prostor ne može posmatrati izolovan.

"U ekonomskom smislu mi moramo biti povezani sa cijelom regijom i drago mi je da danas ovdje imamo i premijera Hrvatske /Andreja Plenkovića/ i predsjednika Srbije /Aleksandra Vučića/, najveće zvaničnike BiH. To je dokaz da možemo zajedno raditi, dogovarati se", istakao je Višković.

On je izrazio zadovoljstvo jer je tu malo onih međunarodnih zvaničnika koji se pitaju u BiH jer je, kako je istakao, očito da oni nisu potrebni BiH, objavljeno je na nalogu Vlade Srpske na platformi "Iks".

"BiH može da gradi svoj put sa svojim prijateljima", napomenuo je Višković.

Višković je rekao da su tu zemlje regiona koje mogu da pomognu BiH.

"Sigurno da se tako BiH može i bolje razvijati i brže kretati na evropskom putu nego pod mentorstvom pojedinih ambasada i zvaničnika, koji, u suštini ni ne razumiju ove ljude i ovaj prostor", rekao je Višković.

On je napomenuo da narodi ovdje žive vijekovima i najbolje se razumiju.

"Pozdravljam ovaj sajam. Vidim da je ove godine jedan od najboljih od osnivanja, što znači da se ljudi privredno povezuju iz godine u godinu i to je znak da treba da nastavimo u ovom pravcu i da posjećujemo jedni druge", zaključio je Višković.

Na Međunarodnom sajmu privrede će se tokom četiri dana predstaviti 800 izlagača iz 30 zemalja regiona i EU. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana