Видовић: Америчке санкције имају за циљ да униште Републику Српску

СРНА
Видовић: Америчке санкције имају за циљ да униште Републику Српску

БАЊАЛУКA - Америчке санкције имају циљ да економски ослабе и униште Републику Српску, али ће она, упркос свему, опстати, оцијенила је министар финансија Зора Видовић.

Видовићева је изјавила да се, према закону не могу затворити рачуни у банкама лицима који су на листи санкционисаних од САД, али да су та лица то сама учинила да банке не би сносиле посљедице.

"Привреда би била у блокади. Увозници и извозници не би могли плаћати своје обавезе. Овим се угрожавају основна људска права, јер санкционисана лица сада не могу да подигну своју плату", рекла је Видовићева за РТРС.

Она је додала да је оваква ситуација нечувена, те нагласила да се осим физичким лицима рачуни затварају и правним лицима, а циљ је да се Република Српска уништи.

Видовићева је подсјетила да се рачуни у банкама гасе чак и хуманитарнима организацијама, што је примјер с организацијом "Српска кућа", која је прикупљала новац за изградњу кућа вишечланим породицама.

"Ријеч је о сили, а не о примјени закона", нагласила је Видовићева.

Према њеним ријечима, велики проблем је и са компанијом "Интеграл инжењеринг", највећом компанијом за нискоградњу у Републици Српској, која је пословала и у иностранству.

Видовићева је истакла да упркос свему буџет функционише нормално и да се измирују све обавезе. "Никада није било кашњења. Исплаћујемо подстицаје за привреду и пољопривреду", рекла је Видовићева.

Она је нагласила да ће сви који имају потраживања из буџета бити исплаћени и да нема разлога за бригу. "На њихову жалост, опстаће Република Српска", поручила је Видовићева.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана