Усвојен буџет Мостара од 91.1 милион КМ

Срна
Усвојен буџет Мостара од 91.1 милион КМ

МОСТАР - Градско вијеће Мостара усвојило је данас буџет за ову годину у износу од 91.161.151 КМ.Градоначелник Мостара Марио Кордић рекао је да на сједници да није било много незадовољства предложеним буџетом, те да ће се до краја године виђети значајни помаци у граду.

Изражавајући задовољство због усвајања буџета, он је навео да је 20 одсто средстава предвиђено за пројекте и да се због тога може рећи да је буџет и развојни.

“Дио тих средстава је пренесен из претходних година. Наша обавеза је да већ од сутра почнемо активности и да новац почнемо трошити транспарентно како би се до краја године у Мостару виђели помаци. Мислим да смо пуно направили самим тим да смо усвојили буџет”, рекао је Кордић на конференцији за новинаре.

Он је додао да су данас усвојене и одлуке о измјенама управљачких структура јавних предузећа, те да ће почети трансформација јавних предузећа.

Кордић је истакао да је друга велика мисија да дођу нове, модерне управе и да се покрене читав град, те додао да је комуникација са члановима Вијећа уродила плодом.

Предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић рекао је да је Градско вијеће већ дало допринос и оправдало очекивања када је ријеч о будућности града.

“Сматрамо да је дио буџета и развојни и да се може доста урадити када је у питању развој, а социјални сегменти су покривени колико смо били у могућности”, истакао је Марић.

Он је додао да је интересантно да опозиција уопште није дискутовала о буџету, већ само предложила амандмане, а дио њих је градоначелник с начелницима ођељења прихватио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана