Усташко оргијање на Томпсоновом концерту

Глас Српске
Усташко оргијање на Томпсоновом концерту

Слуњ - Марко Перковић Томпсон, познат по величању усташтва, одржао је концерт у Слуњу пред 10.000 људи, међу којима су многи носили мајице и заставе са усташким поздравом "За дом спремни".

Томпсон је синоћњи концерт започео "Бојном Чавоглаве", која започиње поздравом "За дом спремни".


У град су јуче већ у поподневним часовима дошле на хиљаде Томпсонових "обожавалаца", од којих су неки у војним униформама, неки су загрнути хрватским заставама, а неки се нису могли уздржати од ношења мајица и застава са усташким поздравом "За дом спремни", пренио је портал "Индекс".

Прије концерта говоре су одржали министар за питања ветерана Томо Медвед, карловачки жупан Дамир Јелић и градоначелник Слуња Јуре Катић.

Иако је министар Медвед окупљене позвао на достојанствено славље, први који је озбиљно нарушио икакво достојанство у Слуњу био је градоначелник тог града Јуре Катић, који је у свом говору рекао да "самостална Република Хрватска није створена на неком антифашизму".

Док су Медвед, Јелић и Катић држали своје говоре из публике се чуло гласно скандирање усташког поздрава "За дом спремни" и пјевање усташким кољачима Јури и Бобану.

За разлику од Книна, гдје је полиција јуче током "прославе" злочиначке акције "Олуја" приводила особе које су скандирале усташки поздрав, у Слуњу полиција није никог привела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана