Убијен лидер “Ал Шебаба”

Срна
Убијен лидер “Ал Шебаба”

МОГАДИШ - Високорангирани лидер терористичке групе “Ал Шебаб”, која је повезана са “Ал каидом”, погинуо је у ваздушном нападу америчке војске у Сомалији, саопштено је из Афричке команде Оружаних снага САД (АФРИКОМ).

У саопштењу се наводи да је у четвртак, 2. априла, погинуо Јусуф Џис, један од тројице убијених екстремиста у нападу близу Буш Мадине у регији Беј.

САД су Џиса описале као једног од оснивача “Ал шебаба”, групе која контролише дио централне и јужне Сомалије и често врши нападе у сомалијској пријестоници Могадишу.

“Иако бисмо можда жељели да обуставимо операције у Сомалији због вируса корона, лидери 'Ал каиде', 'Ал шебаба' и 'Исламске државе' су саопштили да виде кризу као могућност за даље терористичке активности, тако да ћемо наставити да пружамо подршку нашим афричким партнерима”, изјавио је командант АФРИКОМ-а генерал Стивен Таузенд.

У одвојеном саопштењу САД наводи се да је у ваздушном нападу јуче погинуло пет чланова “Ал шебаба” близу мјеста Џилиб, јавио је АП.

У саопштењу се додаје да САД знају за извјештаје о томе како су у нападу, наводно, убијени цивили, али АФРИКОМ процјењује да ниједан цивил није страдао у ваздушном удару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана