Ubijen lider “Al Šebaba”

Srna
Ubijen lider “Al Šebaba”

MOGADIŠ - Visokorangirani lider terorističke grupe “Al Šebab”, koja je povezana sa “Al kaidom”, poginuo je u vazdušnom napadu američke vojske u Somaliji, saopšteno je iz Afričke komande Oružanih snaga SAD (AFRIKOM).

U saopštenju se navodi da je u četvrtak, 2. aprila, poginuo Jusuf Džis, jedan od trojice ubijenih ekstremista u napadu blizu Buš Madine u regiji Bej.

SAD su Džisa opisale kao jednog od osnivača “Al šebaba”, grupe koja kontroliše dio centralne i južne Somalije i često vrši napade u somalijskoj prijestonici Mogadišu.

“Iako bismo možda željeli da obustavimo operacije u Somaliji zbog virusa korona, lideri 'Al kaide', 'Al šebaba' i 'Islamske države' su saopštili da vide krizu kao mogućnost za dalje terorističke aktivnosti, tako da ćemo nastaviti da pružamo podršku našim afričkim partnerima”, izjavio je komandant AFRIKOM-a general Stiven Tauzend.

U odvojenom saopštenju SAD navodi se da je u vazdušnom napadu juče poginulo pet članova “Al šebaba” blizu mjesta Džilib, javio je AP.

U saopštenju se dodaje da SAD znaju za izvještaje o tome kako su u napadu, navodno, ubijeni civili, ali AFRIKOM procjenjuje da nijedan civil nije stradao u vazdušnom udaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana